sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Wwoofing

Vihdoin pääsin pois Aucklandin keskustasta. Viikko siellä oli kyllä ihan tarpeeksi. Onnekseni sain ihanan Wwoofing paikan Muriwaista, joka on alle tunnin ajomatkan päässä keskustasta. Ja ei ehditty kauaa ajaa kunnes näin ensimmäiset lampaat, ja sitten niitä oli lisää, lisää ja lisää. 

Mulla oli kyllä tosi hyvä tuuri kun pääsin tänne. Asun omassa pikku talossa yhdessä ranskalaisen Maxin kanssa, jonka kanssa tulin tänne yhtäaikaa. Perhe on todella ihana, ja kaikki muutkin jotka tekee täällä töitä ovat todella ystävällisiä ja hauskoja. 

Teemme täällä Maxin kanssa töitä päivässä 4.5h ja vastineeksi saamme siis ilmaisen majoituksen omassa talossa, jossa on aina ruokaa, ja illalla syömme yhdessä perheen kanssa. Töiden jälkeen olemme saaneet lainata autoa, joten olemme voineet tehdä kivoja pikku retkiä eri rannoille lähiympäristössä.


Asumme Maxin kanssa tuossa vihreässä mökissä lähellä perheen taloa. 


Perheellä on melkoisen uskomaton näköala omalta parvekkeeltaan, kelpaisi kyllä mullekin. Oon auttanut täällä rikkaruohojen kitkemisessä, perunoiden istuttamisessa ja kasassa olevien puun palasten levittämisessä ankkalammen ympärille. Työ on ollut helppoa ja mukavaa.Saatiin suuri vastuutehtävä viikonlopuksi, ankkojen ruokkiminen!


Yhtenä iltana ajettiin Bethells beachiin, ja kuten kartasta näkyy välimatka oli lyhyt, mutta autolla piti tehdä melkoinen mutka. Ja mun kartanlukutaidot ei kyllä kauheesti ole parantuneet ala-asteen suunnistuksesta :D


Meillä oli myös ihana BBQ perheen kanssa, siitä oli aikaa kun viimeksi sai kunnon pihviä! Oli kyllä tosi hyvää. Ollaan syöty täällä kanaa, tulista papupataa tortillojen kanssa, linssejä ja pastaa. On ollut kyllä ihanaa saada kunnon ruokaa, kun ne mun hostellikokkaukset nyt oli mitä oli.

Viikon olen täällä ollut ja tarkotuksena olisi olla täällä vielä toinen viikko. Sen jälkeen ei ole hajuakaan siitä mitä seuraavaksi teen, mutta se tässä onkin jännää kun ei koskaan tiedä minne sitä oikein päätyy :)

2 kommenttia:

 1. Hei, Amanda!

  En olekaan aikaisemmin nähnyt tätä blogia. Paljon olet jo ehtinyt nähdä ja kokea ja tämä paikka missä nyt olet vaikuttaa aivan uskomattoman hyvältä. Onkohan se tyypillinen siellä vai jotenkin erikoinen?

  Terveisin, Göran
  (PS. En tiedä mitä nuo profiilit ovat, ainoa joka sanoi minulle jotain oli "nimetön" joten valitsin sen, vaikka minulla onkin nimi.

  VastaaPoista
 2. Tosi mielenkiintoinen työpaikka. Siis jonkinlainen luomutila jos oikein ymmärsin. Onkohan niitä paljonkin ympäri Uutta- Seelantia? Niitä vaan kiertelemään. Aah, olisipa vielä nuori ja kroppa vielä kunnossa. Tuo erikoisen näköinen kasvi näyttää puusaniaiselta. Niitä oli tosi upeita Azoreilla. Terv. Asta

  VastaaPoista